Börjar det bli dags att säga adjö till din gamla bil? Har den inte några krafter kvar utan står och ser eländig och skrotig ut i trädgården? Den är numera miljöfarligt avfall! Läs hur du ska göra.
En bil som inte längre används är inte mycket till dekoration på din tomt om vi ska vara ärliga. Den är tvärtom ganska ful där den står. Har den några år på nacken är det värt att överväga om den inte ska få göra den sista resan till en bilskrot i Västerås.
Efter några år i regn och rusk och sommarsol kan din skrotbil också få för sig att bli inkontinent. Börjar den läcka miljöfarliga vätskor där den står utgör den en risk för naturen, för miljön och för barn och djur som inte förstår farorna. En bortforslad och skrotad bil gör nytta och delarna kan återanvändas på ett vettigt sätt.
Förr kanske bilar trycktes ihop och fick rosta bort hos bilskroten, men idag råder moderna tider. En bil som skrotas tas om hand och återvinns. Inga farliga komponenter och vätskor hamnar i jorden eller grundvattnet.
När man idag skrotar en bil börjar man med att ta vara på användbara delar och komponenter. Alla vätskor töms ut och tas om hand. Först därefter monterar man ner bilen i mindre delar som sedan sorteras efter metall och material. Det vanliga är att upp till 85% av komponenterna kan återvinnas vilket sparar på dyra material och på miljön.